Cine Suntem

Cine Suntem

Institutie de microfinantare sociala deschisa catre noi oportunitati.

Casa de Ajutor Reciproc Credit Acces este o institutie de microfinantare sociala deschisa catre noi oportunitati. De peste 13 ani, Casa de Ajutor Reciproc CREDIT ACCES este alaturi de membrii sai, desfasurand activitati atat de economisire cat si creditare.

Scopul Nostru

Sprijinirea si intrajutorarea financiara a membrilor sai.

Scopul C.A.R. CREDIT ACCES este sprijinirea si intrajutorarea financiara a membrilor sai. In prezent, avem in portofoliu un numar de peste 2.900 membri si peste 7.000 de imprumuturi acordate membrilor nostri numai in ultimii 3 ani, iar din punct de vedere al numarului de membri si activitatii desfasurate suntem in top 5 car –uri din Craiova.

Cum funcționeaza un C.A.R.?

C.A.R.-urile sunt instituţii financiare sociale a căror activitate este atât de creditare, cât şi de a oferi membrilor posibilitatea de a economisi. Mai exact, Casa de Ajutor Reciproc este o instituţie fără scop patrimonial, organizată în vederea sprijinirii şi întrajutorării financiare a membrilor asociaţi. Conform definițiilor utilizate la nivel european, entitățile de tip Case de Ajutor Reciproc  se încadrează în domeniul sprijinului mutual financiar, acestea contribuind la prevenirea excluziunii financiare.

Membrii C.A.R. sunt persoane fizice române, majore. C.A.R.-urile funcționează în baza legii nr.122/1996, care reglementează acest domeniu de activitate: întrajutorare financiară între membrii C.A.R. (persoane fizice). Membrii care au surplus financiar aleg să depună acești bani la C.A.R. constituind fond social, iar membrii care au nevoie de bani solicită împrumuturi de la C.A.R.  Sumele de bani care constituie fondul social nu au caracteristicile unui depozit bancar.

C.A.R. CREDIT ACCES vine in sprijinul persoanelor care doresc sa-si asigure un venit considerabil facand economii, prin acordarea de dobanzi avatajoase oferite la economiile depuse la fondul social. Oferim o dobanda de 9,5% pe an cu capitalizare. C.A.R. CREDIT ACCES desfasoara activitati specifice de creditare prin acordarea de imprumuturi traditionale si credite de urgenta, mentinand o dimensiune sociala si de intrajutoarare a membrilor sai. Aceasta oferă împrumuturi si dobanzi pentru economiile depuse ca fond social membrilor săi cu respectarea prevederilor legale in vigoare și a statutului.

Scurt Istoric

C.A.R. CREDIT ACCES functioneaza pe piata C.A.R. din Craiova inca din anul 2010, sub denumirea de C.A.R. ELECTROAPARATAJ Bucuresti. Ulterior, avand un numar foarte mare de membri inscrisi din Craiova, prin fuziunea cu 2 case de ajutor reciproc puternice, C.A.R. EURO CREDIT si C.A.R. ACCES, am ajuns sa ne desfasuram activitatea in prezent sub denumirea actuala.

Cum devii membru

Pentru înscrierea ca membru C.A.R. Credit Acces este nevoie de achitarea taxei de inscriere si de următoarele documente:
• Copie act de identitate;
• Cerere de înscriere tip;
• Acord de prelucrare a datelor personale;

Legislatie

C.A.R. CREDIT ACCES este inregistrata in Registrul special de evidenta al IFN, sectiunea C.A.R., al Bancii Nationale a Romaniei cu nr. RE-PJR-17-026700, inscrisa în Registrul Asociaţiilor şi Fundaţiilor, cu nr 114/2015. Aceasta funcţionează potrivit prevederilor legale: Legea 122/1996 care reglementează acest domeniu de activitate: întrajutorare financiară între membrii C.A.R. (persoane fizice), Legea 540/2002, O.G. 26/2000, cu modificările şi completările ulterioare, Legea 129/2019, normelor BNR, Statut, precum şi ȋn temeiul oricăror alte acte normative aplicabile.

Suntem aici sa te ajutam

Devenind membru al Casei de Ajutor Reciproc Credit Acces, poți economisi lunar, astfel încât grija banilor în situații de urgență să nu mai fie o problemă!

Detalii Inscriere Membru

Vrei sa te bucuri de avantajele unui membru CAR Credit Acces?

Inscriere

Ai o intrebare?

+40 742 068 070

Suna

Sfatuieste-te cu un Consultant

Intreaba un expert financiar.

Contact